Осінь створена для гарних книжок та вдумливого читання, чи не так? Ми відібрали в ОБ store п’ять видань, які можуть стати чудовим подарунком для осінніх вечорів:

Скриня. Речі сили. Юлія Табенська та Ярина Винницька (Видавництво Старого Лева)

3Артбук-емоція про таємниці дівочої скрині. Тут і вишиті сорочки для будь-якого випадку, і важкі кетяги намиста, і ткані плахти з килимами, і писані миски, і хатні ікони, й свічники-трійці… Мальовничий і невідомий світ речей сили, дбайливо укладений в розкішну книгу.

Національна ідея модерної України. Антін Мухарський (Український Культурний Фронт)

4Відомі інтелектуали — про майбутнє України: відверто, сміливо, провокативно. Письменники, актори, філософи, художники, музиканти, громадські діячі діляться з Антіном Мухарським своїми спогадами, спостереженнями та припущеннями. Великий ілюстрований альманах есеїв та інтерв’ю – для уважного та вдумливого читання.

Сковорода. Найкраще (Terra Inkognita)

6“Гіпстерська» збірка вічно актуальних текстів Григорія Савича: комфортний дизайн та графіка молодого львівського художника-іконописця Данила Мовчана. Те, за що ми любимо Сковороду: трактати, притчі й байки.

Наречена. Юлія Табенська та Ярина Винницька (Terra Inkognita)

5Дитячий артбук про українських принцес та повітруль. Казкове продовження артбуку «Скриня. Речі сили» для наймолодших. Уважні читачі знайдуть наприкінці книжки чудові листівки.

Місто. Валер’ян Підмогильний (Основи)

2

Перший урбаністичний роман української літератури, несподівано близький і зрозумілий сьогодні. Київ 1920-х. Студент і місто. А ще – ілюстрації художника Максима Павлюка та фото тих самих ілюстрацій, що їх Валер’ян Підмогильний колись розклеював на вулицях Києва.

Фото – Марія Жуковська

410